If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз пък съм чувал, че авиобензина е доста по-сух и е*ава майката на мотора. То май и газта си е същата работа.
Баща ми беше авиатор и старата жигула вървеше доста време с него, не от време на време а постоянно....тва доста отдавна -87-89 година.-Такъв бял ауспух и вървеж няма с друг бензин и нищо не се прецака.От първа ръка ти казвам а и доста полицаи от Шабла го ползваха де.А и един Данчо Пожарната имаше приемчик в сервиза на Лада в Аспарухово що туби отнесе в замяна на видинки/марка дефицитни гуми по онова време и в корекома ги нямаше/Така че надеждни свидетели има.Дупе давам за една туба на алфата.За газта ако е анвтомобилна а не промишлена или битова е така ма такова животно вече няма, имаше пради години такава тема ма не ми се търси и рови пак и без това и тя е прецакана като всички горива и караш каквото ти сипят.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Здравейте колеги, преди седмица се прибирах от Ломския край до Варна. Пътят до Плевен беше много лош и затова карах бавно. Когато погледнах средния разход останах доста учуден, показваше 3,9 л/100 км. Това ме амбицира и реших да карам сравнително икономично и да видя дали мога да го запазя да Варна. В крайна сметка не успях (магистралата доста качва разхода), но все пак крайния резултат по компютър пак ме изненада доста приятно. До сега не бях постигал такива "рекорди". Горивото беше от Петрол. През целия път бях с включен климатроник. Гумите са 205х55х16.
Засякох го GT-то!
За 300км, от които 230 извънградско и 70 градско.
Градското без драми по светофари и др. т.е спокойно, но извънградското - стабилно каране без наченки за икономия на гориво.
Извънградско не ми е проблем ама не пътувам много 5.0-5.5 с настъпване
Градско нямам думи 20.1 сменях саединител вчера преди седмица ремаци , масла , филтри, водна помпа.
Колата е 1.9 JTD 115 коня 215/45/17"
Извънградско не ми е проблем ама не пътувам много 5.0-5.5 с настъпване
Градско нямам думи 20.1 сменях саединител вчера преди седмица ремаци , масла , филтри, водна помпа.
Колата е 1.9 JTD 115 коня 215/45/17"
Да не си объркал нещо при засичането? Това е ненормален разход за тоя двигател.
Значи до преди около 2-3 седмици колата си гореше 11-12 градско вчера я взех от майстора и днеска отвам на работа среден разход 20.1 надявам се да е нещо от таболото не ми са сменя горивна помпа :'(
Значи до преди около 2-3 седмици колата си гореше 11-12 градско вчера я взех от майстора и днеска отвам на работа среден разход 20.1 надявам се да е нещо от таболото не ми са сменя горивна помпа :'(
Да не са ти сменили показания вместо литри/100 на км/литър?
За 6 месеца притежание на моята 147 1.9JTD 115 к.с. и изминати 4 хиляди км предимно градско.
Градски - 7.2-8.3/100, по компютър, по сметки със сипване-изминати-сипване има отклонение от 0.1-0.3 нагоре.
Извънградско - 5.5/100 за около 500-те км. предимно магистрала дето съм минал, сметката ми е същата като на компа.
На какво разстояние е работата ти? Не вярвай много на борда, особено ако е бил ресетнат и след това си карал няма и 5 км. Тоя разход ако беше реален сигурно щеше да пуши като влак
Comment